Stronę odwiedzono:
27116959 razy
|
20 produktów które leczą / Marie-Amélie Picard ; z jęz. fr. przeł. Marta Olszewska. - Katowice : Sonia Draga, 2010. - 179, [2] s. : il. ; 24 cm.
Brokuł, cebula, cytryna, czarna porzeczka, czosnek, grejpfrut, herbata, karczoch, kiwi, kwiat lipy, marchew, mięta, miód, ocet, oliwa z oliwek, pomarańcza, pomidor, soja, tymianek i wino. Oto skład najlepszej naturalnej apteczki, którą można stosować w każdym wieku. Poznaj szeroki wachlarz jej właściwości profilaktycznych i leczniczych. Każdy z tych produktów obecnych w naszej kuchni przedstawiono w niniejszej książce w praktyczny i efektywny sposób, proponując jego zastosowanie kulinarne, kosmetyczne, higieniczne i terapeutyczne. Możemy się dowiedzieć, które produkty chronią, przynoszą ulgę w ponad 130 schorzeniach i upiększają, a także precyzują ilość dostarczanych przez nie witamin, soli mineralnych i mikroelementów.
Książkę zakupiono do zbiorów Wypożyczalni Głównej oraz Filii nr 15.