Stronę odwiedzono:
27117190 razy
|
Dzieje łakomstwa i obżarstwa / Adrianna Stawska-Ostaszewska. Warszawa : Harde Wydawnictwo - Time Spółka Akcyjna, 2019. - 222, [1] strona : ilustracje ; 21 cm.
Historia ludzkiego obżarstwa. Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie. Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme. Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi. [gandalf.com.pl, 2019]
Książkę zakupiono do zbiorów Czytelni Głównej przy ul. Sokoła 13
>> opis książki w katalogu online